Your-Innovation

3 tips om je niet te vervelen

Je kent het wel, het weekend is eindelijk aangebroken, maar ineens heb je geen inspiratie voor leuke activiteiten. Je hebt geen zin om weer uren te Netflixen, maar een dagje weg is ook weer net iets te veel gevraagd. Wat kun je thuis of in de buurt ondernemen om je niet te hoeven vervelen dit weekend? Deze blog geeft je een aantal ideeën.

Escape room

Raadsels, raadsels en nog meer raadsels. Dat is waar het om gaat bij een escape room. In Nederland komen er steeds meer escape rooms bij. Samen met je vrienden word je opgesloten in een ruimte. Vervolgens moet je aan de hand van aanwijzingen een mysterie zien op te lossen. Vaak zijn er verschillende ruimtes met raadsels. Wil je op tijd ontsnappen? Dan zullen jij en je vrienden goed samen moeten werken. Een escape room is een leuke dagbesteding waarbij je je hersenen uitdaagt. Ook is het gezellig om achteraf met je vrienden ergens een overwinningsdrankje te doen natuurlijk! Even geen zin om erop uit te gaan, maar je bent wel enthousiast over het oplossen van een mysterie? Dan is het mogelijk om thuis een escape room te doen. In de winkels kun je nu namelijk complete escape rooms voor thuis kopen. 

VR brillen huren

Houd jij er wel van om je helemaal in een andere wereld te begeven voor een bepaalde tijd? Dan zijn science fiction films of computer games natuurlijk echt iets voor jou! Helaas heeft niet iedereen een game pc thuis. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om VR brillen te huren voor een dag. Nodig wat vrienden uit en haal de VR brillen op bij een dichtbij zijnde pick-up locatie. Het is een originele dagbesteding waar je niet zomaar aan denkt, maar dat maakt het des te leuker! Zet je de VR bril op, dan begeef je je even in een compleet andere wereld. Ook is het mogelijk om spellen te spelen. Tip: sluit de VR brillen aan op de televisie. Op die manier kunnen de mensen zonder bril met je meekijken via een groot scherm. 

Speciale bar op zoeken

Ga je ieder weekend met vrienden naar de bar, maar wil je weleens iets nieuws ontdekken? Goed nieuws, want in Nederland vind je steeds meer speciale bars. Je vraagt je vast aan wat er dan zo speciaal aan is. Wat dacht je van een jeu de boules bar of een bar waar je je eigen bier kan tappen? In Utrecht vind je er hier al een paar van. Neem bijvoorbeeld ’t Taphuys. Hier kun je geld zetten op een pasje en vervolgens is het mogelijk om zelf uit de muren wijn en bier te tappen. Of ga naar de Rum Club, waar je cocktails kunt krijgen en geniet van een tropische omgeving. Er zijn genoeg bars die zich op een unieke manier onderscheiden van de reguliere bar. Zoek daarom snel uit wat voor speciale bars er bij jou in de stad zijn.