Your-Innovation

Waarom is het verstandig om een managed service af te nemen van een IT bedrijf?

Steeds meer bedrijven in Nederland kiezen ervoor om een digitale infrastructuur aan te leggen. Dat is een verstandige keuze, want veel werkzaamheden worden hierdoor verplaatst naar de digitale wereld. Dat heeft veel voordelen te bieden, waaronder dat gegevens niet snel verloren gaan, er beter gecommuniceerd kan worden tussen bepaalde filialen van een onderneming, maar ook dat er efficiënter gewerkt kan worden. Een van de nadelen van het hebben van een digitale infrastructuur, is dat er bij een storing of hackaanval niet gewerkt kan worden. Juist op dat moment loopt het bedrijf duizenden euro’s aan schade op. Het is en blijft daarom belangrijk om een IT bedrijf in te schakelen en een managed services te gebruiken. 

 

Je hoeft geen ICT werknemers in dienst te nemen 

Veel grotere bedrijven en organisaties hebben een eigen ICT afdeling dat verantwoordelijk gehouden wordt voor de digitale infrastructuur. Dat is een uitstekende keuze, maar het brengt wel veel kosten met zich mee. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan loon, maar ook aan de administratieve kosten. Door te kiezen voor een managed service van een Nederlands IT bedrijf, kun je dit probleem voorgoed oplossen. Je hebt geen ICT personeel nodig en daarmee dus ook geen aparte ICT afdeling. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf zich kan blijven focussen op de corebusiness.

 

Er word snel gehandeld

Wanneer je een IT bedrijf hebt ingeschakeld, kan het nog steeds voorkomen dat je last krijgt van storingen. Je kunt als bedrijf daardoor snel duizenden euro’s verliezen en een IT bedrijf begrijpt dat. Door de kennis dat een IT bedrijf in huis heeft, weet een IT bedrijf zeer snel te schakelen en handelen waardoor de storing snel opgelost wordt. Dit is niet mogelijk als je zelf ook geen ICT personeel in dienst hebt en daarom is het belangrijk om een IT bedrijf in te schakelen voor een managed service. 

 

Optimaliseren, verbeteren en beveiligen 

Een van de belangrijkste redenen waarom het verstandig is om een IT bedrijf in te schakelen, is dat een IT bedrijf het digitale infrastructuur gaat optimaliseren en beveiligen. Systemen kunnen onderlings nog beter en efficiënter communiceren, maar zijn ook beveiligd tegen de nieuwste dreigingen. Dit wilt niet zeggen dat je geen slachtoffer kan worden van een hackaanval, maar je verkleint de kans hiermee wel aanzienlijk en dat is erg belangrijk. Bedrijven worden namelijk steeds vaker het slachtoffer van cybercrime.